17.10.2017

Kausi 2017

Nyt kun kisakauden päättymisestä on jo vähän aikaa niin on hyvä miettiä mitä kaudesta jäi käteen. Treenikausihan meni loistavasti. Varmaan ensimmäinen kerta moneen vuoteen kun en talvella sairastellut. Ei tullu perinteisiä flunsssajaksoja ja muutenkin treeni kulki nousujohteisesti ja testien mukaan tulosta tuli ja watteja tuli lisää. Tästä suuri kiitos kuuluu Pettsson Coaching tekemille treeniohjelmille. Treenisuunnittelussa huomioitiin muukin elämä ja ohjelmassa oli ajatusta niin kehitystäkin tapahtui. Ja ainahan se nostaa omaakin motivaatiota kun näkee tulosta tulevan.

Kisakauden kynnyksellä sitten tuli se ensimmäinen flunssa ja Liedon xco meni oikeestaan sen takia aika penkin alle. Toinen syy oli kyllä myöhäinen kevät. Viikkoa ennen Lietoa pääsi ajamaan ilman nastoja, joten vähän oli ajotuntuma siinä vaiheessa vielä hukassa. Liedosta parin viikon päästä Rajamäellä oli jo hyvä kisa ja selvästi parempi kuin Liedossa. Sen jälkeen tulikin uus Trek Top Fuel, jota oli koko kevät odotettu. Muutaman mutkan jälkeen kuitenkin pyörä tuli ja siitä iso kiitos Cycliin. Uudella pyörällä pääsin ajamaan kisaa ensimmäistä kertaa Pietarsaaressa Piehi Mtb:ssä ja sen jälkeen Korso Mtb:ssä. Molemmissa ajo kulki ihan mukavasti, mutta paino sanalla mukavasti. Paras vire jäi vielä odottamaan itseäänn.

Kuva: Tarja Kivirinta
Juhannuksen aikaan alkoi kovempi treenijakso kohti heinäkuun XCO SM-kisoja. Tarkoitus oli treenata muutama viikko todella kovaa ja ajaa siinä välissä Tahko ja Cycli XCO. Sen jälkeen sitten vähän palautella ja koittaa nostaa kunto Valkeakoskelle. Tässä sitten menikin kaikki pieleen. Tahkoviikolla oli koko viikko kurkkukipua ja flunssaa. Mietin Tahkolla vielä perjantai-iltana, että kannattaako startata ollenkaan, mutta päätin ajella yöajon, että pääsisi kuitenkin Tahko-fiilikseen. Maltoin ajella aika rauhassa ja olo olikin vielä sunnuntaina hyvä. Maanantaina sitten alkoi lämpö nousta ja sitä oli oikeestaan koko viikon. Se siitä kovasta treenijaksosta. Seuraavalla viikolla pystyi ajamaan pari treeniä ennen Cycli XCO:ta, joka menikin lähtökohtiin nähden todella hyvin. Ehkä kauden paras ja tasaisin suoritus.

Valkeakoskella ajoin ensiksi lauantaina XCE:n ja sunnuntaina XCO:n. Lauantain XCE meni omalla tasolla ja ajattelin, että olis hyvä jalkojen ja kropan herättely sunnuntaille. Sunnuntaina kisan pilasi sitten matala vcerensokeri, joten se siitä. Noille nyt ei aina mitään voi, joten kokonaisuudessaan hieno viikonloppu kuitenkin oli. Tämän jälkeen mulla olikin taukoa kisailusta ja keskityin treenaamiseen. Seuraavan kerran kisailin vasta Korson XCO:ssa ja sen jälkeen vielä Hyvinkää XCO, Sju Sjöar Mtb ja Larsmo XCO. Parhaiten näissä kulki Hyvinkäällä ja Larsmossa.Kokonaisuudessaan siis vähän vaisu kausi. Tasaisia ajoja, mutta se paras jäi puuttumaan. Käytiinkin Petterin kanssa kausi läpi ja missä onnistuttiin treenimielessä ja mitä ens kaudelle pitää kehittää tai tehdä toisin. Hyvällä fiiliksellä voi lähteä ens kauteen ja tavoitteena on toki kehittyä pyöräilijänä edelleen.

Muuten kesän aikana on Kokkolassa aloitettu GIF Maaasto-Cup, joka on ollut menestys. Ollaan järjestetty 5 kisaa, jotka on aika hyvin onnistunut reittien ja järjestelyjen osalta. Ideana oli tehdä reitit, jotka pystyy harrastelijatkin ajamaan, mutta niistä löytyisi kuitenkin enemmän kilpailevillekin jotain. Yks teknisesti vaikeampi rata tehtiin, mutta muissa radoissa haasteet haettiin lähinnä vauhdista ja Patamäellä nousuista. Hyvin alueen kärkikuskit kiersi kisoja, joten taso oli ainakin paikallisesti kova ja lisäksi nuoria ja lapsia saatiin hyvin mukaan kesän aikana. Parhaissa kisoissa oli yli 70 osallistujaa, mikä on todella hyvin. Toivottavasti näitä kisoja kiertäneitä lapsia nähdään jatkosssakin kisoissa mukana.

#waterproofsport
Nyt uuden treenikauden alkaessa on hyvä kiittää vielä perhettä mahdollisuudesta kisailuun ja treenaamiseen. Ja hienoin asia kaudessa oli kuitenkin Sannin innostuminen maastopyöräilystä. Mikäs sen hienompaa kuin käydä yhdessä ajelemassa metsäpoluilla ja samalla vähän ihmetellä maailman menoa metsässä :) Kiitos myös Pettsson Coaching treeniohjelmista ja neuvoista kauden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti