25.9.2017

Syyskuun kisat

Hyvinkään XCO:n jälkeen on ollut vähän hiljaiseloa blogin puolella. XCM SM jäi mun osalta ajamatta. Ennen Hyvinkään kisaa oli jo pientä flunssaa ja samoin sen jälkeen, joten Pyssymäellä ajoin vaan Sannin mukana lasten 7 km kisan. Sannille samalla lyhyen pyöräilyuran pisin kisa. Tähän mennessä viikkokisoissa matkat on olleet 1-2 kilometrin luokkaa ja nyt kerralla 7 km. Hyvä suoritus justiin 8-vuotta täyttäneeltä. Ja totesi itse kisan jälkeen, että seuraavalla kerralla menee varmasti helpommin noin pitkä matka kilpailussakin.

Viikko sitten oli vuorossa Cyclocrossia Kälviällä. En oo koskaan CX-kisaan osallistunut eikä mulla ole cx-pyörääkään, mutta tuolla sai osallistua maastopyörälläkin ja osui sopivasti lenkkimatkalle Kokkola - Kannus. Mukava kisa ja olis siitä voinu enemmän saada irti oikealla kalustolla, mutta viikon sateiden jälkeen rata oli niin märkä, että 3 ensimmäistä sijaa meni maastopyörillä ajaneille. Tai oikeestaan yks pehmeä pitempi kohta tuossa varmasti sen suurimman ero teki. Toki uskon, että voittaja olisi ollut sama oli pyörä mikä tahansa. Ei ollut paljon jalkaa vastata Martikaisen Tommin ajoon. Mutta joka tapauksessa kiva kisamuoto ja tuollainen vajaan tunnin kisa on kuitenkin hyvää treeniä ajaa kovaa.

Eilen kävin ajamassa Lappforsissa Sju Sjöar Mtb:n. Radasta ei ollut oikeen ennakkotietoa. Sen tiesin, että aika nopea se olisi ja tietä olisi paljon. Lauantai-iltana tulikin vaihdettua Top Fuelista keula Scottiin ja lähdin jäykkäperällä kisaan. Scalen keula vaatisi huoltoa enkä sitä nyt tähän hätään ehdi tekemään niin tällä ratkaisulla ainakin sai kunnolla toimivan keulan.

Lähtö oli tällä kertaa mun osalta surkea. Jäin vähän turhan taakse porukassa ja kärkiletka pääsi karkuun. Pääsin kyllä ohittelujen jälkeen parin metrin päähän mutta siitä ei enää lähemmäs päässy vaan joutui antamaan periksi kun tiellä mentiin. Positiivisena yllätyksenä kuitenkin reitillä oli ihan hyviä polkupätkiä ja osassa täysjousto olis varmaan ollut nopeampikin. Toisaalta taas tietä ja helppoa latupohjaa oli sen verran paljon, että jäykkäperä kyllä oli tänne oikea ratkaisu.

Ensimmäisellä reilun 20 km kierroksella varmana puoli kierrosta meni yksin ajellessa, mutta onneksi takaa tuli porukka joka ajoi kiinni. Tiepätkillä kuitenkin on mukavampi ajaa porukalla ja vauhtikin pysyy kovempana. Samalla porukalla ajettiin melkein toinenkin 14 km kierros. Loppua kohti porukka vähän harveni mutta ihan hyvää vauhtia saatiin pidettyä. Ihan ok kisasuoritus. Alun huono lähtö vähän harmitti, mutta hyvä kun jää parantamisen varaa seuraaviin kertoihin. Taas tuli kisan jälkeen fiilis, että kyllä kisoja onkin kiva ajaa. Varsinkin tällaiset 1-1,5 tunnin kisat on jotenkin optimeja mulle.


Kisailut jatkuu vielä ainakin ens sunnuntaina Larsmo XCO:ssa. Sinne on rakennettu todella hieno rata, jota kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan. Jos pitäisi verrata johonkin tämän kauden xco-cupin kisaradoista niin vähän saman tyyppinen kuin Liedossa. Tässä vielä linkki kisasivuille. Facebookistakin löytyy. Ja 7.10. on vielä GIF:n Maasto-Cupin päästöskisa. Silloin ei varmaan ajamaan ehdi, mutta eiköhän se ole samalla pyöräilykauden päätös ja sen jälkeen katseet suunnataan kohti kesää 2018.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti