31.1.2016

Tammikuun yhteenveto

Tammikuu on ollut treenimielessä hyvä kuukausi. Joulukuun flunssat oli takanapäin ja tammikuussa pääsi taas kunnolla treenin makuun. Kovat pakkaset vähän verotti ulkona liikkumista, mutta sitä oon koittanut sitten korvata treinerilla varastossa. Muutenkin varsinkin viikolla treineri on tullut tutuksi osin ajankäytöllisistä syistä. Työpäivän jälkeen ei valitetavasti ole aina aikaa kovin pitkille lenkeille ja pitää sovittaa omat menonsa muun perheen menoihin niin tunnin-puolentoista treineriajo sopii viikolle mun ohjelmaan erittäin hyvin.

Tammikuussa pääsi jo vähän hiihtämäänkin. Latuja tänne Kokkolaan saatiin kyllä odottaa todella pitkään ja välillä oli vähän turhankin kovia pakkasia hiihtoon ja tällä viikolla taas vesikeliä, mutta tänään oli oikeen hyvä hiihtokeli ja jonkun verran on hiihtolenkkejä kertynyt. Voimaharjoittelupuolella punttisali on kuulunut ohjelmaan noin kahdesti viikossa. Siitä oon kokenut olevan selvää hyötyä ja sitä tulen jatkamaan läpi talven ja todennäköisesti myös kesän ajan. Viime kesän hyvät kokemukset loivat uskoa sille, että kesän aikanakin kannattaa voimapuolta treenata. Määrät pitää vaan huomioida, ettei pahasti sillä itseään jumiin vedä. Tammikuu toi voimapuolellekin lisää painoja ja lyhensi sarjoja ja nyt onkin päässyt viime vuoden ennätykset laittamaan uusiksi, vaikka mitään ykkösiä tai kakkosia en oo edes kokeillut. Voimapuolella on siis menty eteenpäin. Muutenkin tuntuu hienolta kun tässä iässäkin vielä tuntee kehittyvänsä ja treeni tarttuu ja hommasta nauttii niin mikäs sen hienompaa.

Ja tässä sitten vielä lukuja Tammikuusta:

Harjoitukset: 35
Tunnit: 50h 50 min 25 s
Lepopäiviä: 4

Pyöräilyä:
Trainerilla: 15
Mtb: 5

Punttisali: 8
Hiihto: 7

Joitakin kertoja on tullut tehtyä kahta treeniä päivässä. Yleensä silloin on aamusta ollut joko punttitreeni tai hiihto ja illalla trainerilla jotain. 4 täyttä lepopäivää, mutta osa treenipäivistäkin on ollut kevyitä ja palauttavia, jolloin kokonaiskuormitus on pysynyt sopivalla tasolla. Kerran on suunniteltu treeni jäänyt väliin kun väsytti niin paljon. Yleensä lenkki virkistää mutta joskus on tilanne, että on useampi yö mennyt huonommin nukkuessa (lapset kipeänä) ja illalla töiden jälkeen ei oikeen virtaa enää ole niin parempi levätä kuin väkisin tehdä.

Tuleva viikko on tarkoituksella vähän kevyempi ja sitten seuraavalla aletaan taas painaa kovaa kohti kevättä ja treineriajoissakin tehot alkaa pikku hiljaa vähän nousemaan. Huomenna voi jo sanoa, että ens kuun jälkeen on jo huhtikuu, joten kisakausi alkaa lähestyä. Kisakauden avaukseen näyttäis olevan 12 viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti