1.9.2014

Treeniä koneeseen

Nyt on ollut taas aikaa vähän treenailla enemmän ja suunnitelmallisesti kun ei pariin viikkoon ainakaan ole mitään kisoja. Maratonkisat ainakin mun kohdalla aina vähän rajoittaa tuota treeniä kun kisan jälkeen menee kuitenkin päivä tai pari palautellessa/rauhallisemmin ajellessa ja sitten jokunen kovempi treeni ja viikonlopun kisaan valmistautumista. Työt ja muu elämä tuo sitten vielä oman haasteensa soppaan.

Viime viikko oli kuitenkin treenimielessä hyvä ja viikonloppu oikeen hyvä. Tällä viikolla koitetaan jatkaa samaa tahtia. Viikonloppuna käytiin Vaasassa ja otin tarkoituksella vaan maantiepyörän mukaan. Ajattelin, että ihan kiva vaihtelun vuoksi ajella maantielenkkejä Vaasan suunnalla. Lauantaina Vaasan ympäristössä ja sunnuntaina ajelin Kurikkaan mökille saunomaan. Siihen päälle vielä hieronta niin jalkojen palautuminenkin varmasti nopeutuu.

En tiedä miksi ei oo tänä kesänä tullut kovin paljoa ajettua tuossa lähialueen Halkokari-Trullevi poluilla. Toki läpikulkuna, mutta aika vähän siellä on lenkkiä tullut ajettua. Toisaalta kun metsää kaadetaan ja rakennetaan taloja ja lenkkialue pienenee niin ei oikeen huvita ajellakaan siinä, kun pitkää lenkkiä ei saa, jos ei samoja polkuja ajele edestakaisin. Nyt on kuitenkin viime viikkojen aikana tullut ajettua siellä vähän enemmän. Onkin taas muistunut mieleen kuinka kivaa se kivikossa, kallioilla ja juurakossa ajaminen onkaan. Täällä kun ei oikeen teknistä maastoa ole tarjolla kuin tuossa metsässä, joka hupenee talojen alle lähes silmissä ja sitten kauempana Öjassa. Muuten on aika helppoa ja vauhdikasta polkua.

Loppukauden kisasuunnitelmissa olisi ajaa XCM SM-kisat Nurmijärvellä ja sitten Maraton cupin päätöskisa Tampereella/Ylöjärvellä lokakuun alussa. Tuohon SM-kisaan olisi kiva päästä ajamaan jo ihan sen takia, että ainakin kahtena viime vuotena oon ollut flunssassa sen aikaan. Oon kyllä kisaan ehtinyt ilmoittautua, mutta kisa on jäänyt väliin. Nyt on tavoitteena, että starttiviivalla ollaan. SM-mitaleista siellä kyllä taistelee ihan muut kuskit, mutta oon kyllä tuosta Rajamäen maratonista ainakin tykännyt ja mikäli oikein ymmärsin niin tässä mennään ainakin osittain samaa reittiä. Hyvä ja sopivan haastava reitti lienee luvassa. Ja ratamestarin tietäen tuskin ainakaan pelkkää latupohjaa ajellaan, vaan eiköhän siellä ole myös teknistä haastetta reitille löydetty.

Sitä ennen olis tarkoitus vielä lomailla Kuusamossa tai Rukalla ens viikolla ja varmasti tulee jokunen lenkki myös ajettua. Sieltä ainakin löytää niiyä ylämäkiä mitkä täältä puuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti