5.9.2017

Hyvinkää XCO

Viikonloppuna oli XCO-cupissa vuorossa Hyvinkään kilpailu. Hyvinkää on parina edellisvuotena ollut itselle kauden viimeinen kisa tai ainakin kisa, johon vielä valmistautuu ja panostaa kunnolla. Toki sen jälkeen on saattannut joitain paikallisia kisoja vielä ajella fiiliksen mukaan. Tällä kertaa tulikin vähän yllätyksenä, että xco-cup jatkuu vielä 30.9. Kivikossa Helsingissä järjestettävällä XCE-kisalla. SM-kisojen perusteella XCE-kisoja on ihan kiva ajaa, mutta vähän joutuu miettimään kuuden tunnin ajomatkaa yhteen suuntaan ja muutamaa lyhyttä starttia. Toisaalta jotkut menee toiselle puolelle maata juoksemaan 100 metriäkin, että ei se kisan pituus siihen sinänsä vaikuta.

#waterproofsport

Hyvinkään kisarata on teknisesti helpompi ja aivan erilainen kuin vaikka viikko aikaisemmin Korson rata. Toisaalta ihan kiva oli ajaa vähän vauhdikkaampikin xco-kisa ja muutenkin hyvä, että radat on vähän erilaisia, vaikka xco on teknisempään suuntaan mennytkin. Ennen kisaa mietin, että lähtiskö jäykkäperällä kisaan, mutta saattoi täysjousto kuitenkin olla oikea valinta. Nopealla reitillä kun on pientä juurakkoa niin aika paljon se hakkaa kuitenkin selkää kisan aikana. Täysjoustolla saa ainakin vaan ajaa. Toki tämäkin on kuskista kiinni.

Kisan startissa oli vähän ahdasta ja meinas siinä tulla kolarikin kun ensimmäiselle polulle tuli pieni sumppu ja sarvet tais osua toisen kuskin kanssa yhteen. Selvittiin kuitenkin säikähdyksellä tuosta. Vähän oma sijoitus tuossa hässäkässä tippui. Edelleen noihin startteihin tarvis vähän enemmän röyhkeyttä, että menis vaan sinne sopiviin väleihin ja hakis sitä paikkaa ja hyvää peesiä. Ensimmäinen kierros meni aavistuksen rauhallisemmin, mitä olis voinut ajaa. Toisaalta "rauhallinen" aloitus saattoi olla hyväksikin, kun matkan aikana ei tullut sitä perinteistä tummumista missään vaiheessa ja porukka jossa ensimmäisen kierroksen ajoin piti kuitenkin ihan hyvää vauhtia. Jaksoin tällä kertaa aika tasaisesti ajaa 6 kierrosta. Toki kierrosajat vähän tippuivat kisan edetessä mutta oma tunne pysyi läpi kisan hyvänä ja viimeiselle kierrokselle asti jaksoi vääntää nousut. Kisassa oli yksi pitempi loiva polkunousu, jonka päällä sai kyllä joka kierroksella kunnon kannustusta. Onhan se aina hienoa, kun reitin varrella on ihmisiä kannustamassa. Kummasti sitä saa aina vähän lisää virtaa ja jaksaa ainakin vähän paremmin taas :) Lopputuloksissa M30 sarjassa seitsemäntenä.

#waterproofsport

Kisasta jäi itselle päällimmäisenä hyvä fiilis ja toki Arton ja Hannun hyvät ajot Elitessä oli myös hieno juttu. Vaikka kisoissa toki itse yrittää aina tosissaan ajaa ja itsestään kaikki saada irti, joskus hyvällä ja välillä huonommalla menestyksellä, niin kyllä kavereiden hyvät suoritukset on aina hienoa. Kiitokset Hypylle ja kisakavereille kisoista! On näitä vaan hienoa ajaa. Kuvista kiitos #waterproofsport

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti