22.4.2016

Kisakauden avaus lähestyy

Joka keväinen jännitys ja tunne, että ei ole vielä lähelläkään kisakunnossa alkaa taas hiipia mieleen, kun kisakauden alku alkaa olla lähellä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kisakausi piti startata jo tulevana viikonloppuna Lahdessa, mutta koska kisa peruttiin jostain syystä niin mun osalta startti on Liedossa 30.4.

Kevään treenit on menneet parin viikon sairastelua lukuunottamatta ihan hyvin. Pääsiäisen aikaan oli suunnitelmissa treenata vähän kovempaa ja enemmän, mutta justiin silloin iski flunssa, joka jossain vaiheessa vielä paheni kuumeeksi. Siinä menikin pari viikkoa ilman yhtään treeniä ja senkin jälkeen jonkun aikaa tuntumaa hakiessa. Yllättävän hyvin menikin koko talvi muuten, mutta tämä perinteinen kevään kunnonpudottaja iski taas tänäkin vuonna (viime vuoden influenssa tosin oli huomattavasti pahempi). Ei pidä antaa sairastelun haitata vaan nyt vaan maltillisella treenillä mies kuntoon kevään aikana. Kesällähän ne tärkeimmät kisat ajetaan muutenkin.

Kuva, jonka @jaakkosuomu julkaisi

Maastoajotuntuma on kyllä vähän kateissa talven jäljiltä. Toki perusmaastossa pyörä etenee mutta heti vähän hankalammissa kohdissa tuntuu ajo olevan melko tökkivää ja kaukana sujuvasta. Eilen kävin ajamassa Kruunupyyhyn rakennettua/rakenteilla olevaan xco-rataa ja pahimpia paikkoja sai kyllä ajaa useampaan kertaan, että sai jonkunlaista tatsia ajoon. Tuosta Tössbackanin radasta täytyy mainita, että todella hienoa työtä on sen eteen tehty kun käsittääkseni sen on yksi mies pääasiassa rakentanut. Täällä vähän lisätietoa. Hienoa työtä on Andre radan kanssa tehnyt. toivottavasti paikalliset kuskit nyt käy ajamassa siellä niin uudet polutkin tulee hyvään kuntoon. Ja onhan tuo näillä seuduilla selvästi lähimpänä esimerkiksi xco-cupin ratoja.


Kuva, jonka @jaakkosuomu julkaisi

Kisasuunnitelmat on vielä vähän avoimena ja tuo Lahden kisan peruuntuminen vähän sotki suunnitelmia. Vaikka pääpaino mulla tulee olemaan xco:ssa niin Korson maratonin ajan ainakin ja Rajamäkikin on harkinnassa, mikäli vaan sopii aikatauluihin, ettei liian pitkää kisataukoa tuu heti avauskisan jälkeen. Rajamäellä olisi kyllä hieno reitti tiedossa, joten sinne olisi kyllä hienoa lähteä ajamaan. Katsotaan sitten kesäkuussa tarkemmin, miten kisat jatkuu. Heinäkuu ainakin menee sitten Tahkon jälkeen xco:n merkeissä. Tulevana viikonloppuna olis tarkoitus suunnata vähän lomailemaan Hämeenlinnan suuntaan. Katsotaan jos saatais aikataulut sopimaan ja saisin paikallisille poluille Suomen Mestarin oppaaksi :)

Siitä vaan alasEi kommentteja:

Lähetä kommentti