17.11.2014

Insuliinipumppu

Pitkän harkinnan jälkeen päädyin kokeilemaan insuliinipumppua. Itse tasapainon kanssa mulla ei oo ollut mitään ongelmaa ja lääkärikin oli vähän sitä mieltä, että mitään perusteita pumpun käyttöön ei olisi. Pitkä keskustelu kisoista ja niiden aikana ilmenneistä ongelmista kuitenkin käänsi vaakaa siihen, että sain pumpun. Viimeistään ens kesän kisoissa sitten nähdään, että onko siitä apua kisatilanteessa. Treenit on kuitenkin aina ihan eri asia kuin kisapäivä jännityksineen yms. On muuten suhteellisen haastavaa keskustella lääkärin kanssa asioista, joka ei kestävyysurheilusta välttämättä ihan niin hyvin ole perillä. Mutta onneksi löydettiin yhteisymmärrys minkälaisia ne pyöräkisat on.

Pumpuksi mulle tuli Medtronicin Paradigm Veo. Siinä on mahdollisuus myös jatkuvaan glukoosiseurantaan, mikä varsinkin kisatilanteessateessa on hyvä juttu. Ja onhan se pitkillä lenkilläkin mielenkiintoista. Jatkuvaan seurantaan mulla ei tarvetta ole, mutta ennenkaikkea kisatilanteessa tuo on hyvä ominaisuus. Lisäinsuliinin ottaminen myös esimerkiksi geelin oton yhteydessä on helppoa tämän pumpun myötä.

Glukoosiseurannan lähetin ja itse pumppu
Kyllähän pumppu tuo myös omat haasteensa. Mua on aikasemmin häirinnyt jo ajatus, että koko ajan pitää kuljettaa laitetta mukana ja olla kytkettynä siihen. Katsotaan nyt miten siihen tottuu. Ei ainakaan työpäivän aikana hirveästi häirinnyt, vaikka näin ensimmäisenä päivänä siihen varmasti kiinnitti normaalia enemmän huomiota. Toinen on sitten yö, mutta ei ainakaan nettikeskustelujen mukaan unta haittaa. Lenkikäytössä laite on myös vielä kokeilematta, mutta eiköhän se sielläkin mukana kulje. Tällä viikolla ainakin tarkoitus testata lenkillä ja punttisalilla.

Jonkun verran uutta tämä nyt alkuun tuo, mutta ainakin muilta kuullut kokemukset ovat olleet positiivisia. Ainut itseä vähän arveluttava asia on toimivan hoidon muuttaminen uudeksi. Toki tällä haetaan siihen kisatilanteeseen vielä parannusta, mutta muuten tuo monipistoshoito kyllä mulla hyvin toimi. Mielenkiintoista myös nähdä miten jalat reagoi kun niitä ei piikitetäkään enää useita kertoja päivässä, jos vaikka jumit vähän häviäis. Ja kyllähän tekninen laite aina mielenkiintoa herättää ja vielä kun koneelle saa tilastot niin sehän tilastoihmistä ainakin miellyttää. Ja ei uusia asioita pidä pelätä vaan ottaa haasteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti